Триста кілограм солодкої смакоти отримали діти центру соціальної реабілітації (фоторепортаж)
Для дітей, які проживають та ростуть у Тернопільському обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів привезли 300 кілограм яблук, аби вони могли смакувати цим осіннім продуктом та набиратися вітамінів.
Привезли смаколики представники Аграрної партії Тернопільщини, які часто допомагають дітям, щоб ті нічого не потребували.
Ми передали діткам яблука для того, щоб вони росли здорові та могли їсти смаколики, які потрібні усім діткам. Ми періодично допомагаємо закладам, де ростуть та виховуються діти, бо знаємо, що така допомога обов’язкова. Діти не повинні рости без уваги і догляду. Мені вдалося оглянути заклад, видно що він справляється із виховними процесами, багато зроблено працівниками і є плани на майбутнє, - розповідає Володимир Мужевич керівник апарату Тернопільської обласної організації Аграрної партії.
Передані до дитячого закладу яблука - похідна французького сорту «Гала Шніга», які компанія «Агропродсервіс» привезла з Голландії та висадила ще під час закладки саду.
Ці яблука солодкі і довго зберігаються, десь до січня місяця, а якщо у спец кімнаті - травня. «Гала Шніга» - це кращий похідний варіант даного сорту, у них інше забарвлення та висока цукристість. Саме тому їх добре використовувати для десертів, можна робити соки і повидло, - розказав садовод Руслан Кремпович.
Радіє такому подарунку і головний лікар закладу, каже, що яблука містять багато вітамінів, які потрібні дітям та є дуже корисним продуктом для ростучого організму.
Як лікар я завжди слідкую за тим, що готують для діток. Часто ми розпочинаємо прикорм діток до року з пюре і перше, що рекомендуємо – печені яблука. Також, часто вводимо яблука у раціон дітей, які хворіють: кишкові захворювання, отруєння, у виході з такого стану, печені яблука дуже корисні. Крім того готуємо їх у запіканка, пиріжках і пирогах, - розказує головний лікар Будинку дитини Інга Кубей. – Корисно дітям їсти сирі яблука, адже вони тверді і щоб їх з’їсти , треба кусати та добре розжувати. Тоді у дітей працюють м’язи щелепи і правильно формується прикус, тому вони корисні для ростучого організму, - додає пані Інга.
Яблука – традиційний український продукт, багатий на вітаміни, є менш алергійним за інші фрукти, містить корисний для кишечника пектин. Саме тому, для діток, яким потрібно багато сил та міцне здоров’я, вони стануть чудовим доповненням до їх щоденного раціону та урізноманітнять його.
Фото автора