Центр Тернополя перекрили через згадку важливої події для християн (фото, відео)

Священнослужителі усіх конфесій, військові,  представники влади та жителі міста зібрались на Театральному майдані у Тернополі 29 липня. Там розпочали ходу, приурочену 1030-ій річниці від хрещення Київської Русі. Завершили її на набережній ставу літургією та освяченням води.

Як нагадав Архієпископ Тернопільський та Кременецький Нестор, у 988 році відбулось друге Хрещення Русі. Вперше такий обряд провели на території ще у 860 за ініціативи київського князя Аскольда.

- Аскольд прийняв таке рішення після походу на Константинополь у 860 році, коли відчув допомогу Бога, - продовжив Владика Нестор. – Але надовго не вдалось утримати  таку перемогу, і темні сили язичництва знову запанували до 988 року. Із проголошенням незалежності, ми так і не отримали духовної єдності. Церква була поділена, і, мабуть, це одна з причин відсутності побудованої сильної держави. Сьогодні наша незалежність випробовується. І в першу чергу нам потрібна духовну єдність. Адже відродження держави і церкви – взаємопов’язані процеси.

Наприкінці дійства на набережній біля Хреста освятили воду.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WqghCkbuP2U&feature=share[/embed]

3333 (Copy)

444 (Copy)

555 (Copy)

66 (Copy)

999 (Copy)

10 (Copy)

888 (Copy)

777 (Copy)

Фото, відео автора

ВідеоТернопільТереносвячення водивладика Несторхрещення Русі