У харчоблоках обласних закладів освіти виявлені порушення
Спеціалісти Монастириського управління Держпродспоживслужби провели 16 раптових перевірок харчоблоків в закладах освіти, з них у 9 закладах загальної середньої освіти та у 7 закладах дошкільної освіти. Є порушення.
Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області називає виявленні порушення:
- недостатня кількість столового та кухонного обладнання на харчоблоках;
- супровідні документи на харчові продукти, що постачаються до закладу або відсутні, або заповнені не коректно, тобто не зазначено даних щодо походження, якості, дати виготовлення, умов і термінів зберігання продукції;
- окремі заклади не забезпечені проточною холодною та гарячою водою;
- не затверджено технологічних карток на страви, які готуються та інші.
З 01 вересня 2021 року в українських школах запроваджено нове меню, яке дозволено Міністерством охорони здоров’я України. На сьогоднішній день на шкільне меню по Клопотенку частково перейшли Гориглядівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та Задарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.
Нагадаємо, в Осівецькій школі Бучацької територіальної громади теж використовують нові рецепти.
Фото з відкритих джерел