У меню тернопільських школярів повинні бути овочі та фрукти щодня
Тернопільські школярі мали б отримати харчування за оновленими стандартами. Нещодавно Кабмін затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти.
Про декілька змін повідомляє вайбер-спільнота Школа-інфо:
1.Енергетична та поживна цінність їжі має відповідати віку школяра (обід дитини з 6 до 11 років повинен мати енергетичну цінність 630-735 ккал, дитини 11-14 років - 720-840 ккал, підлітків віком 14-18 років - 810-945 ккал).
2. Овочі та фрукти мають бути у меню щодня. Кожна порція - 100 грамів. 3. Добова потреба у рідині (вода та безкалорійні напої без урахування рідких страв та напоїв із калоріями: соків, молочних напоїв тощо): з 6 до 11 років це 1,5-2 літри, з 11 до 14 — 1,7-2,3 літра, з 14 до 18 — 2,3-3,2 літра.Детальніше можна дізнатись про норми ТУТ.
Про оновлене меню, яке рекомендує кулінар Євген Клопотенко, читайте на «Терені» ТУТ і ТУТ.
Фото з відкритих джерел