У найстарішому місті Тернопільщини і прозвітували, і волонтерів не забули (фоторепортаж)

Творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району присвячувався Дню Збройних Сил України.

Одразу дві події збіглися в часі у найстарішому місті Тернопільщини – Теребовлі. Це - творчий звіт мистецьких колективів Теребовлянського району, присвячений Дню Збройних Сил України та нагородження відзнаками низки місцевих волонтерів, якій допомагають нашим бійцям на Сході України.

А відкрив мистецьке дійство дитячий фольклорний ансамбль «Горинка» Лановецького району. Запитаєте, чому так? А тому, що Теревбовлянщина прийняла творчу естафету саме від Лановеччини.

Слід віддати належне організаторам творчого звіту, який був складений на основі трьох мистецьких епізодів, де органічно переплелися і минуле, і день сьогоднішній України. Глядачі зримо відчули, яка велика роль у різні часи належала і належить захисникам Батьківщини – від козацтва, січових стрільців, воїнів УПА – до нинішніх бійців Збройних Сил України.

m07

Пісні, танці, монологи, театралізовані номери та хореографічні композиції відтворили загальну, піднесену атмосферу звітного концерту.

Це відзначив і начальник обласного управління культури Григорій Шергей, який і передав разом із теребовлянцями символічну скляну естафету із написом «Мистецтво вічне – життя коротке» представникам Кременецького району.

шергей

А потім керівники Теребовлянського району вручили відзнаки Президента України учасникам АТО – «За участь в антитерористичній операції» та волонтерам – «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Серед нагороджених – і заслужений художник України, волонтер з Теребовлі Микола Шевчук.

m09

Цього ж вечора військовий капелан отець Михайло Кокора з благословення святійшого патріарха Київського і всієї Руси-України УПЦ КП Філарета вручив теребовлянським волонтерам медаль «За любов та жертовність до України».

m08
  

m11

m01

m02

m03

m04

m05

m06

Фото автора

ФоторепортажАТОТеребовляТернопільщинаконцертМикола ШевчукЗбройні Сили УкраїнинагородиТерентворчий звіт