У російському полоні загинув боєць-музикант з Тернопільщини

Павло Дмитраш був музикантом у кількох тернопільських гуртах. Світла і вічна пам'ять

Як йдеться у дописі, Павло Дмитраш народився 13 квітня 1996 року. Вчився у Навчально-науковому інституті мистецтв Прикарпатського вишу на спеціальності «Музичне мистецтво». Закінчив його у 2019 році.

Павло Дмитраш працював в обласній філармонії імені Іри Маланюк у Івано-Франківську.

У коментарі Суспільному художній керівник філармонії та диригент академічного симфонічного оркестру Роман Дзундза повідомив, що Павло Дмитраш — родом із села Пастуше Тернопільської області. Він став на захист країни у перші дні повномасштабного вторгнення. Був командиром 2-го відділення 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. Боєць зник безвісти під час бойових завдань поблизу Новомихайлівки Покровського району, що на Донеччині, 9 січня 2024 року.

За словами побратима, смерть підтвердили за допомогою ДНК-експертизи.

Павло Дмитраш був музикантом у кількох тернопільських гуртах. За ним сумують колеги-музиканти, з якими він працював. Спогадами та словами співчуття поділився музикант гурту «Новимний Кудень» Ростислав Фук.

Павло був непересічним музикантом, найкращим барабанщиком, з яким мені пощастило грати в «Новимному Кудні». Довгий час він працював з оркестрами в Європі. Також грав у тернопільському гурті «Хвилі» та франківському «Брати Станіслава». Всі ми сподівалися на краще, що він повернеться живим з полону. Світла пам'ять про нього житиме в наших серцях, а ми продовжимо творити те, що розпочали робити разом з ним, —  каже він. 

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Павла Дмитраша з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, воїна ЗСУ, жителя Тернопільщини Олега Джумана визнали офіційно загиблим через суд.

Фото з відкритих джерел

геройсмертьполон