У Тернополі за одним столом можуть їсти вегани, вегетаріанці та м’ясоїди
Дедалі більше людей в Україні переходять на вегетаріанство та веганство. Однією із причин вважають невпевненість людей у якості м’яса. Охопити усі три категорії під час трапези вирішили в тернопільському гастропабі.
Тож вегани можуть обрати страви, які не містять м’яса - це салати, супи, пироги, лаваші. Їх список невдовзі планують розширити. Також є великий вибір рибних страв.
- Я бував у різних країнах і спостерігав за місцевими стравами веганської та вегетаріанської кухні, - розповідає власник гастропабу Володимир Харкавий. - До прикладу, у Таїланді є всі можливості для такого харчування. Там за чудовими цінами можна придбати фрукти, морепродукти, кокоси. Ми на основі продуктів, які є у нашій місцевості, створюємо свої цікаві страви. До прикладу, це гарбузовий суп, сезонний суп зі шпинату, лаваш із сулугуні. Також є у меню салат «Веган» - легкий мікс із помідорів, огірків, болгарського перцю, обсмаженого у соєвому соусі насіння соняшнику та заправки. Для вегетаріанців не складатиме труднощів обрати рибну страву.
Для тих, хто хоче безпечно відмовитись від м’яса у гастропабі проводитимуть лекції. Також дізнатись більше, як готувати такі страви можна буде під час майстер-класів.
- Я особисто прихильник інтуїтивного харчування, - додає Володимир. – Є моменти, що відчуваю: хочу з’їсти стейк медіум-прожарки. Розумію, що після цього буду мати менше енергії, тому роблю це у відповідний час. І звісно, коли потрібен запас сил, то віддаю перевагу овочевим стравам. Стати вегетаріанцем – це усвідомлений вибір, який потребує відмови від улюблених смаків заради певної мети – здоров’я, омолодження чи інше. А веганство взагалі вимагає стану спокою і фінансової стабільності. Адже щоб замінити м’ясо, потрібні різні комбінації овочів, бобових і штучні замінники вітаміну групи Б-2.
Тож вегани та вегетаріанці можуть приходити з компанією м’ясоїдів у гастропаб, де обіцяють також м’ясні страви із продуктів перевіреної якості.
Фото з відкритих джерел