У Тернополі поліція перевіряє інформацію про погрози школам: що відомо

Ситуацію активно обговорюють у батьківських чатах, в магазинах, кафе, громадському транспорті. 24 жовтня адміністрації деяких тернопільських шкіл прийняли рішення продовжити навчання в онлайн-режимі

Інформацію з погрозами вбивства дітей у тернопільських школах 23 жовтня почали поширювати у телеграм-каналах. У повідомленнях, серед яких були й російською мовою, вказали перелік шкіл і навіть годину, коли стануться теракти. Ситуацію активно обговорюють у батьківських чатах, в магазинах, кафе, громадському транспорті. 24 жовтня деякі батьки не пустили дітей до школи. Про це повідомляють читачі Терену, які розповідають, що у класах їхніх дітей учнів зранку було помітно менше. А вже об 11.00 24 жовтня адміністрації деяких тернопільських шкіл прийняли рішення продовжити навчання в онлайн-режимі.

Нам написала класна керівничка і сказала забрати дітей додому. Навчання вони продовжують дистанційно,  – повідомляє мама двох учнів 23-ї школи. 

Як повідомляють правоохоронці,  на ситуацію з погрозами школам вже відреагували та перевіряють інформацію, яку поширюють в соцмережах.

Такі погрози “гуляють інтернетом” вже пів року. Їх першоджерело – російські пабліки. Подібні повідомлення спрямовані на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні та внести паніку, – прокоментував Терену начальник відділу комунікації головного управління Національної поліції у Тернопільській області Сергій Крета. – Ми додали наряди поліції до шкіл. Також вийшли на чергування додаткові автомобільні наряди. Інформацію перевіряють, але наразі, нічого подібного не підтвердилося.

У соцмережах також пишуть про начебто стрілянину в одній зі шкіл Тернополі. У поліції запевняють – це фейк. 

Працівники патрульної поліції також працюють біля навчальних закладів міста, повідомляють у пресслужбі управління. 

Ми посилено працюємо біля навчальних закладів, щоб кожна дитина почувалася у безпеці. Патрульні пильно стежать за дотриманням правил дорожнього руху та підтримують порядок у зонах підвищеної активності біля шкіл та дитячих садків. Закликаємо водіїв бути максимально уважними, дотримуватися правил та знижувати швидкість поблизу освітніх закладів, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни у Тернополі правоохоронці неодноразово перевіряли анонімні повідомлення про замінування шкіл, на щастя, жодне з них не підтвердилося. 

Читайте також: Невдало пожартувала: школярка з Тернопільщини повідомила поліцію про замінування школи.

Коли розпочнуться осінні канікули у школярів Тернополя і області.

Фото з відкритих джерел

поліціяшколаперевіркаВійнафейкпогрози