У Тернополі стартував гастрономічний проєкт (фото)
«Смачний Тернопіль» - проєкт з такою назвою розпочався в обласному центрі.
Про це повідомляє кореспондент «Терену».
- Наше місто здавна знаходилося на межі трьох етносів, історію якого творили українські, польські та єврейські общини.
Ця особливість спричинила різноманіття звичаїв, традицій, а надто – приготування страв. Хоча у часи радянського «общепіту» деякі наїдки були нівельовані буденними стравами, та повністю стерти історичну пам'ять про тернопільську кухню не вдалося.
- Тож ми вирішили реалізувати проєкт, який би відродив для тернополян, гостей міста, туристів – давнє кулінарне мистецтво, - сказала напередодні під час презентації проекту «Смачний Тернопіль» директор Тернопільського туристично-інформаційного центру Ірина Потішна.
За її словами, досягнуто домовленості із деякими закладами харчування про введення в меню автентичних тернопільських страв.
Учасникам гастрономічного проєкту 26 листопада вручили спеціальні таблички, де зазначено, що приготовлена страва відповідає історичному оригінальному рецепту з Тернополя.
Так, в одному кафе міста відтепер пропонуватимуть гречані пироги із сметаною, гречану кишку, сало по-старосвітськи, оригінальні настоянки. Інші заклади обрали приготування тертих пляцків, відбивних-карменадлів, паштетиків, м’ясних, рибних млинців.
Особливо багата вийшла кондитерська палітра, у якій чільне місце посідає тернопільський штрудель.
Поки що із понад 330 закладів харчування міста, у проєкті погодилися брати участь лише 5 з них.
Фото з допису