У Тернополі відбудеться вечір пам’яті захисника Віктора Гурняка

Цієї осені минає 10 років, відколи воїн віддав життя за Україну. На вечір спогадів запрошують побратимів, друзів, колег, знайомих Віктора Гурняка 

Вечір світлої пам’яті захисника з Тернополя Віктора Гурняка відбудеться у Тернополі 5 жовтня в Українському домі “Перемога”, початок о 12:00. Родина полеглого воїна запрошує друзів, побратимів та усіх, хто знав Віктора на спільний вечір спогадів. Адже людина живе доти – доки її пам’ятають.

Вирішили провести такий вечір пам’яті, адже якраз минає 10-та річниця за Віктором, який віддав життя за Україну. Цей захід ми присвячуємо не лише моєму сину, а й усім Героям, які загинули в російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. Ми хочемо таким способом донести суспільству, що війна триває не 2 роки, – розповіла Терену мати захисника Марія Гурняк. 

У програмі заходу фотовиставка Віктора Гурняка «Від майдану до війни», перегляд відеоматеріалів про життєвий шлях захисника та вечірня пластова ватра.

Згадати про Віктора для нас дуже важливо, тож чекаємо всіх охочих.  Можливо, хтось щось знає про нього і може розповісти таке, чого ми як батьки, не знаємо, то радо запрошуємо, – каже мати Героя. 

Віктор Гурняк був пластуном, активним учасником Революції Гідності. Із початком АТО неодноразово вирушав у зону бойових дій як фотокореспондент та волонтер, влітку 2014 року добровільно вступив до 24-го батальйону тероборони «Айдар». На жаль, 19 жовтня 2014 року загинув під час мінометного обстрілу при спробі вивезти з поля бою поранених побратимів у Луганській області. 

Під час вечора пам’яті Віктора Гурняка також відбудеться благодійний ярмарок зі смаколиками від мами Героя Марії Гурняк. Виручені кошти спрямують на потреби пластунів у війську. 

Фото з фейсбук-сторінки Марії Гурняк та відкритих джерел  

геройспогадиВіктор Гурняквечір памʼяті