У Тернополі волонтери та учасники АТО повернули владі президентські відзнаки (фоторепортаж)

Близько двох десятків волонтерів та учасників АТО біля стін Тернопільської ОДА провели зранку акцію засудження дій силовиків під час розгону наметового містечка під Верховною Радою 3 березня.

Зранку до будівлі облдержадміністрації та обласної ради прийшли волонтери та учасники АТО. У декого з них в руках нагороди, президентські відзнаки. Молоді люди поволі розгортають плакати.

- Ми обурені подіями третього березня, коли поліція цинічно та ганебно побила наших побратимів-воїнів АТО. Тому у знак солідарності з тими, хто свого часу стояв на Майдані, а згодом захищав Україну на Сході, сьогодні повертаємо нагороди та відзнаки за безпосередню та гуманітарну участь в антитерористичній операції керівництву облдержадміністрації, - сказав один із учасників пікету, керівник волонтерської групи «Схід та Захід – єдині назавжди» Василь Конько.

DSC_4186 (Copy)

DSC_4188 (Copy)
 

DSC_4187 (Copy)

Опісля волонтери та учасники АТО у приміщенні облдержадміністрації залишили згадані відзнаки Президента.

З учасниками пікету та акції зустрівся заступник голови ОДА Юрій Юрик.

- Ми будемо робити все від нас залежне, щоб такі події, які сталися у Києві 3 березня отримали відповідне правове судження згідно чинного законодавства, щоб не дати східному агресору зловтішатися над тим, що відбулося у столиці, - сказав Юрій Юрик.

Він також повідомив, що 14 березня у Тернополі заплановано провести сесію обласної ради, де передбачено підготувати звернення до керівництва держави, керівників силового блоку, щоб вони надали правову оцінку резонансному конфлікту у Києві на початку березня.

DSC_4228 (Copy)

DSC_4191 (Copy)

DSC_4201 (Copy)

DSC_4202 (Copy)

DSC_4208 (Copy)

Фото автора

ФоторепортажТернопільволонтериакціянагородиТеренучасники АТОПрезидентпікетЮрій Юрик