У Тернополі вшанували ангелів нашої пам’яті (фоторепортаж)

Сьогодні, 18 лютого, тернополяни зібралися вшанувати пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні. Саме у ці дні п’ять років тому набирала обертів Революція Гідності, а протистояння між українським народом і тодішнім режимом ставали все запеклішими.

Революційні події тодішньої зими забрали життя більше ста активістів Майдану. З 18 по 21 лютого за майбутні зміни у державі герої віддали найдорожче – своє життя.

2

3

Сьогодні тернополяни прийшли вшанувати героїв та долучилися до акції «Ангели пам’яті», яка відбувається у пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні. Усі запалили лампадки та прочитали молитви за душі загиблих, мир в Україні та поклали квіти до пам’ятника, що височіє на площі Героїв Євромайдану.

– Ці декілька днів є найважчими для України, – вважає директорка Галицького коледжу Марія Бабюк. – В той час я особисто перебувала в Києві разом з освітянами Тернополя, ми прорвалися до столиці і були у вирі цих страшних подій. Сьогодні дійсно важкий день, але це день пам’яті про тих молодих людей, які загинули і першими віддали своє життя. Дай Боже побудувати нам таку країну, про яку вони мріяли.

Опісля у «Сквері волонтерів» усі присутні мали змогу розвішати паперових ангелів на дерева, аби віддати шану нашим героям.

6

7

5

1

Фото авторки

ФоторепортажТернопільТеренГероїРеволюція ГідностіМайданГерої Небесної сотні«Ангели пам’яті»