Українські журналісти мандрують на Тернопільщині старим кордоном (фоторепортаж)

«Тransimperia. Мандрівка старим кордоном» - за такою назвою на Тернопільщині напередодні стартував прес-тур за участю журналістів провідних ЗМІ України. 

Про це повідомляє кореспондент «ТЕРЕНу», який – серед учасників дводенного прес-туру.

- Хочемо показати територію старих кордонів, історія якої пройшла через різні імперії. Можливо, для декого з журналістів буде момент руйнування стереотипів щодо історичного минулого нашого краю. Але для нас це важливий і чи не єдиновірний напрям брендування Тернопільщини, її самоідентифікація, туристичний бренд, вагомий для розвитку в’їзного і внутрішнього туризму. Таким чином прагнемо показати маловідомі туристично-привабливі об’єкти області, привернути увагу до краєзнавчих досліджень, щоб кожен турист мав можливість більше дізнатися про історико-географічне минуле, - розповіла перед початком прес-туру голова громадської організації «Туристична асоціація Тернопільщини» Наталія Волощук.

У перший день подорожі журналісти мандрували колишнім польсько-литовським і австрійсько-російським кордонами, що проходили територією краю. Учасники прес-туру відвідали храм святого Юрія у Чернихівцях, оглянули пам’ятник на могилі отця Степана Качали, засновника «Просвіти», церкву у Токах, де збереглися самобутні килими та тутешній замок. Того ж дня журналісти відвідали колишню прикордонну станцію Автро-Угорської імперії у Підволочиську, пройшли Хресну Дорогу на Святій Горі у Полупанівці, дізналися про цікаві факти з життя режисера та актора Леся Курбаса у його музеї, що в Старому Скалаті, сфотографували Скалатський замок.

Сьогодні журналісти-мандрівники побувають на місці боїв Першої світової, вийдуть на панівні висоти, звідки коригувався вогонь артилерії, відвідають напівзруйновані траншеї, довготривалі вогневі точки, залишки кулеметних гнізд.

Тож у програмі прес-туру – відвідини замків, сакральних пам’яток, місце поховання 190 чехословацьких воїнів, які загинули 100 років тому під Калинівкою Зборівського району у бою з австро-німецьким військом.

Про це – згодом на нашому сайті.

t02 (Copy)

t03 (Copy)

t04 (Copy)

t05 (Copy)

t06 (Copy)

t07 (Copy)

t08 (Copy)

t09 (Copy)

Фото автора

ФоторепортажТернопільщинаподорожТеренжурналістимандрівкапідвал«Тransimperia. Мандрівка старим кордоном»прес-тур