В’єтнамців на Тернопіллі найбільше цікавлять яблука і… українська горілка (фото, відео)

Свою зацікавленість нашим краєм доводять в’єтнамці. Представники цієї країни за короткий період приїжджають уже вдруге, причому цього разу – із конкретними пропозиціями. Гості не приховували – наразі їх найбільше цікавлять наші яблука і… українська горілка.

Зустріч керівництва нашої області із генеральними директорами кількох компаній з провінції Донг Най (Соціалістична Республіка В’єтнам) відбулася сьогодні, 12 жовтня. Метою розмови була реалізація на території Тернопільщини інвестиційних проектів, а також йшлося про налагодження експортних поставок фруктів.

Угода щодо яблук
[embed]https://youtu.be/m_PIcloyN-c[/embed]

До складу іноземної делегації ввійшли представники Національного банку В’єтнаму, а також приватних компаній, що працюють у галузі страхування, туризму, виробництва меблів і машинобудування. Гостям показали фільм про інвестиційну привабливість Тернопілля.

Фільм про Тернопілля
[embed]https://youtu.be/v6rpOwHaMKQ[/embed]

Перекладачем став відомий у Тернополі в’єтнамський бізнесмен Тран Ван Ван.

- Поясню, що ми хочемо, - каже він. – Після минулого візиту нашої делегації ми зібралися у себе за круглим столом, аби обговорити реальні проекти, в яких ми найбільше зацікавлені. Наразі вибрали чотири: освіта студентів і аспірантів (особливо - медична), купівля яблук у господарстві «Гадз», участь у будівництві кількох туристичних об’єктів на березі Тернопільського ставу і створення спільного підприємства у сфері машинобудування.

Вєтнамці

Власне, у зустрічі брали участь двоє представників місцевого бізнесу, які відразу заявили про можливість співпраці у сфері машинобудування: директор ТОВ «Тернобудмеханізація» Іван Капустяк і керівник приватного підприємства «Ювіспласт» Богдан Мариняк. Окрім того, у кінці зустрічі представник фермерського господарства «Гадз» відразу підписав із в’єтнамцями договір про наміри щодо постачання яблук.

Наша сторона
[embed]https://youtu.be/d7NrOgw9KgQ[/embed]

До речі, під час перемовин було помітно, що в’єтнамці добре знають, що їм треба. Вони цікавилися конкретними цифрами і фактами щодо можливості інвестування коштів, але за умови вигідності таких операцій.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=TyuY0DdIH_A&feature=youtu.be[/embed]

Чималий інтерес, як виявилося, у гостей викликає і українська горілка. Цю фразу відразу належно оцінив голова Тернопільської держадміністрації Степан Барна. Він почав розхвалювати наші спиртові заводи (загалом їх – 9, але наразі діють - 6). Окрім того, очільник пригадав про два заводи, які виготовлять різну алкогольну продукцію – від горілки до коньяку. Принагідно, Степан Барна похвалився, що незабаром третє підприємство, що вироблятиме лікеро-горілчану продукцію відкриють у Збаражі.

Вєтнамці2

Довідка:

Ще 29 травня 2001 року уклали Угоду про дружбу і торговельно-економічне співробітництво між Тернопільською областю та провінцією Донг Най С. Р. В’єтнам. У квітні 2017 року на території області (у с. Заруддя Зборівського району) утворили спільне українсько-в’єтнамське підприємство – ТОВ «ОРІЕНТ ІНВЕСТМЕНТ», що спеціалізуватиметься на переробці пластику і виробництві пластикових труб.

Фото і відео автора
ВідеоФотоінвестиціїТернопільщинаСтепан БарнаТереняблукаспиртГадзгорілкаВ’єтнамТран Ван Ван