Володимира Зеленського на Тернопільщині попросили зробити рішучий крок (фото)

Цілу низку різних звернень до керівництва держави ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради 18 серпня.

Один із найцікавіших документів - про позбавлення громадянства України незаконно обраного народного депутата. Зокрема, Президента України Володимира Зеленського просили кардинально вирішити справу Андрія Аксьонова. Врешті у залі знайшлися 47 голосів «за».

Аксьонов
У тесті звернення, зокрема, йшлося (цитуємо): «…28 березня 2021 року на проміжних виборах народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №50 переміг Аксьонов Андрій Анатолійович. Відповідно до інформації, розміщеної на інтернет-ресурсі «Радіо «Свобода», «За даними «Донбас.Реалії» Служба безпеки України ще до виборів зверталася до Центральної виборчої комісії з інформацією про подвійне громадянство мера Добропілля - Аксьонова А.А.. Як вказував член Центральної виборчої комісії Юрій Мірошниченко: «Не спростовуємо, очевидно, що не спростовуємо. Дійсно, у нас було попередження, інформація певна, зміст її я не можу розкривати, знову ж таки, бо вона була для службового користування і я не маю таких повноважень. Але ви розумієте, в чому є нюанс: нюанс полягає в тому, що ця інформація ніяк не може бути використана ЦВК, тому що ми не є орган реагування на факт наявності або відсутності громадянства. Вимога - не мати громадянства іншої країни не міститься у Виборчому кодексі. І ми не можемо перевіряти або навіть брати до уваги, за своїми повноваженнями, цю інформацію».

Сесія1
У зверненні вказали ще кілька фактів, що, на думку наших депутатів, підтверджують злочинний умисел у діях Андрія Аксьонова. Окрім того, йшлося про те, що через офіційну базу платників податків Росії можна перевірити наявність ідентифікаційного номеру за номером і серією паспорта громадянина Російської Федерації. Мовляв, є підстави вважати, що Андрій Аксьонов після досягнення віку 45 років замінив паспорт громадянина Російської Федерації на новий, оскільки ідентифікаційний код фізичної особи є дійсним. Через це у зверненні висловили таку вимогу: «…Враховуючи наведене, ми, депутати Тернопільської обласної ради, просимо вжити заходи реагування у межах визначених повноважень Президента щодо позбавлення громадянства України незаконно обраного народним депутатом Андрія Анатолійовича Аксьонова, 02.02.1971 року народження».

Сесія2
До речі, на сесії також утворили комісію з питань передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності. Цього разу «за» було 43 депутати. Докладніше про це можна ознайомитися за посиланням. Фото з трансляції сесійного засідання на сайті Тернопільської обласної ради 
ТернопільщинасесіязверненнязасіданняТеренТернопільська обласна радаПрезидентнародний депутатгромадянствоЦВКВолодимир ЗеленськийРосійська ФедераціяАндрій АксьоновДобропілля