Вразливу категорію тернополян навчатимуть грамотного поводження з грішми (фото, відео)

Сьогодні відбулася презентація програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього». Мета якої - допомога вразливій категорії населення, а саме: внутрішньо переміщеним особам, людям, які постраждали в результаті конфлікту, та пенсіонерам шляхом забезпечення їх відповідними знаннями, навичками та впевненістю для прийняття обґрунтованих фінансових рішень в повсякденному житті, надання їм можливості відігравати активну роль в житті своїх громад.

Сама ж програма реалізується МБФ «Український жіночий фонд» в рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Координаторами програми та тренерами у Тернопільській області є експерти громадської організації ТМЖК “Відродження нації”.

[embed]https://youtu.be/huwKOp0G5CI[/embed]

За словами Галини Кравець, голови правління ТМЖК «Відродження Нації», програма реалізовуватиметься в 11 областях України. Географічне охоплення такої програми: Північ - Житомирська, Київська, Сумська області; Схід - Донецька і Луганська області; Південь - Миколаївська і Запорізька області; Центр - Черкаська, Полтавська, Кіровоградська області; Захід - Тернопільська область. Тобто, єдина область Західного регіону – Тернопільська.

[embed]https://youtu.be/X6YFySHMypw[/embed]

Загалом передбачається проведення дводенних тренінгів з таких питань як:

- Фінансова обізнаність (основи управління особистими фінансами і використання фінансових послуг, зокрема, управління сімейним бюджетом, постановка фінансових цілей, використання банківських карток, заощадження, кредити, планування виходу на пенсію і вирішення практичних пенсійних питань тощо);

- Права споживачів (основи законодавства щодо захисту прав споживачів, як уникнути можливого шахрайства, юридична допомога для споживачів фінансових послуг тощо);

- Соціальне залучення в життя громади (співпраця та створення мереж на основі особистих потреб та інтересів, груп самодопомоги, волонтерських ініціатив тощо).

Жінки-учасниці складатимуть не менше 60% учасників заходів. Всього у Донецькій та Луганській областях передбачається набір по 300 учасників у кожній, а у інших дев’яти – по 200.

Після проходження програми організатори будуть стежити за життям учасників, опитувати їх і робити аналіз того, як змінив тренінг їхнє життя, а згодом з’явиться «60 історій успіху».

[embed]https://youtu.be/VHxxWe_3Trw[/embed]

Присутніми на презентації даного проекту були: Богдан Рокочий (директор Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), Тетяна Білінська (начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості), Галина Кравець (голова правління ТМЖК “Відродження нації”); Володимир Івахов (заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Тернопільській області) та Марина Пасєчник (заступник Голови правління ТМЖК “Відродження нації”), які розповіли про подальші плани, перспективи таких тренінгів і як, на їхню думку, це може змінити життя вразливої категорії українців.

unnamed (50)

Для того, щоб взяти участь у програмі «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» необхідно зателефонувати на номер: 067-350-345-5 – Марія Петрівна Марчук.

unnamed (49)

unnamed (48)

unnamed (47)

unnamed (45)

unnamed (42)

unnamed (43)

unnamed (44)

Фото, відео автора

ВідеоТернопільщинаТернопільпрезентаціяпрограмазахіднаселенняТерентернопаоляни