Як через святкову їжу тернополянам не опинитися на лікарняному ліжку

Новорічні свята – хороший привід для довгих посиденьок у колі родичів та друзів. Та інколи такі трапези можуть завершитися лікарняним ліжком та діагнозом – кишкова інфекція.

Аби «інфікувати» продукти, варто лише залишити їх у теплі, порушити правила гігієни або готувати їх у антисанітарних умовах. Збудникам інфекції найлегше проникнути у готову їжу, молочні продукти та випічку.

Коли інфекція опиниться у вашій травній системі, слід чекати наступних її проявів: нудота, біль у області живота, слабкість, підвищена температура, блювота та діарея.

Якщо ви не хочете, аби свята пройшли для вас з діагнозом «кишкова інфекція», дотримуйтеся деяких правил, що дозволять зберегти ваше здоров’я та святковий настрій:

Якщо ви все таки виявили у себе ознаки харчового отруєння, негайно звертайтеся за медичною допомогою. Не займайтеся самолікуванням, оскільки вживання антибактеріальних препаратів шкодить і корисній мікрофлорі кишківника.

Окрім того, негативно може вплинути на ваше здоров’я переїдання та вживання великої кількості алкоголю, попереджає управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

ТернопільТеренхарчуванняотруєнняпопередженнясвятахвороба