Що потрібно зробити тернополянам, щоб відправити дитину у табір?

Літо розпочалося, а отже всі тернополяни помалу хочуть їхати у відпустку. Літній відпочинок особливо цікавий дітям, які їдуть у табори чи оздоровчі заклади. Проте, користь такого відпочинку для дитини визначається не лише підготовленими умовами в закладах оздоровлення/таборах. Важливо й батькам правильно підготувати дитину до поїздки.

Про це пишуть на сайті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Запам'ятайте, до початку літнього сезону варто з'ясувати повну назву оздоровчого закладу, юридичну адресу та фактичну адресу надання послуг з відпочинку (оздоровлення), та переконатися, що обраний вами заклад внесений до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

З'ясуйте чи були проведені на території закладу дезінфекція, дератизація, дезінсекція, чи пройшов персонал медичний огляд, вакцинацію, тощо. Перед поселенням варто вимагати від адміністрації закладу «Акт приймання дитячого оздоровчого табору», який складений комісією органів місцевої виконавчої влади. Крім того, таку інформацію можна отримати на офіційних сайтах територіальних органів Держпродспоживслужби.

Також перед тим, як відправити вашу дитину в оздоровчий заклад, необхідно знати:

Фото з відкритих джерел

дітиТернопільщинаТерендовідкавідпусткатаборилітній відпочинок