Як тернополяни можуть захистити себе від спалаху кору

За три тижні 2019 року на кір захворіло 508 жителів Тернопільщини. Варто знати, як захистити себе від хвороби та чи можна вакцинуватися під час сезону грипу та застуд.

Тернопільщина – одна із тих областей, де рівень планової вакцинації найнижчий. Тому це і є головною причиною спалаху кору в області. Варто зазначити, що від початку тижня на кір вже захворіли майже сто жителів Тернопільщини.

kir-1024x724

Центр громадського здоров’я МОЗ України нагадує, що єдиний та надійний метод профілактики кору – це вакцинація. Після вакцинації організм людини стає нечутливим до цього захворювання. Якщо вакцинований таки захворіє на кір, то зможе уникнути ускладнень після хвороби.

Також усі можуть вакцинуватися від кору в сезон грипу та застуд. Якщо дорослий чи дитина почувається добре, немає причин відкладати щеплення.

– Попри поширений міф, вакцинація не ослаблює і не перевантажує імунну систему. Щодо застуди, то за світовими стандартами легкі застуди з температурою до 38°С також не є протипоказанням до вакцинації проти кору, – пише Центр громадського здоров’я МОЗ України.

До слова, вакцинуватись можна від кору та грипу в один день, але в різні ділянки тіла. Тому тернополянам варто не відкладати візит до лікаря та вчасно запобігти захворюванню.

Фото з допису та відкритих джерел

ТеренвакцинаціяТернопільщналікаргрипхворобащепленнякіркалендар щепленьЦентр громадського здоров’я МОЗ Українизастуда