У магазині якість має відповідати ціні. Що дорожче він, то краще.
Як відрізнити сир від підробки
Спробуйте залишити сир без упаковки за кімнатної температури на 8-10 годин. Коли побачите, що він починає покриватися пліснявою і обвітрюватися, то хороший сир.
Якщо не помітите таких змін, швидше за все, у вас сирний продукт.
Наступне – сир «потіє», це його нормальний процес. Якщо він «потіє» жиром – добре. Коли продукт покривається крапельками води, він містить рослинні жири.
Натуральний сир не скачається в кульку. Спробуйте зробити це в долонях. Побачите в руках крихти – у вас хороший сир. Сирний продукт м'який, як пластилін.
І наостанок йод. Відріжте невеликий шматочок сиру і крапніть йод. Побачите зміну кольору на синій або зелений – це молочний продукт з крохмалем. Крохмаль у сир додають як загусник. Справжній сир не змінить свого кольору.
Смачного!!!
Фото з відкритих джерел