«Якщо не боротимемося, як Ярослав Стецько, то втратимо все» - Любомир Крупа (фото, відео)

Лише 53 вояки ОУН-УПА нині проживають у Тернополі. Торік їх було 76. Героїв стає все менше, а тому ми ще мусимо встигнути віддати їм належну славу.

Саме про це йшлося сьогодні, 19 січня, на бульварі Тараса Шевченка під час урочистостей, присвячених 105-й річниці від дня народження активного діяча ОУН, уродженця Тернопільщини Ярослава Стецька. Першими слово надали все чесним отцям.

Барна
[embed]https://youtu.be/s4vgtHn8CLk[/embed]

Нагадаємо, Ярослав Стецько народився у Тернополі 19 січня 1912 року. Помер 5 липня 1986 року у Мюнхені. Там і похований. У заході взяли участь представники міської та обласної влади, молодь, вояки 44-ї артилерійської бригади, звичайні тернополяни. Серед присутніх був і старший науковий працівник історико-меморіального музею політичних в'язнів, член Ради Конгресу української інтелігенції, а також член ради Тернопільського обласного товариства «Меморіал» Ігор Олещук.

[embed]https://youtu.be/E9VtZhaeuug[/embed]

Незабаром на сесію Тернопільської міської ради винесуть питання про оголошення 2017 року – Роком УПА. Відтак, усі городяни - живі свідки визвольної війни нашого народу за незалежність отримуватимуть щомісяця по 500 грн доплати до пенсій. Про це розповів секретар міської ради Віктор Шумада.

Шумада
[embed]https://youtu.be/DQ0MRrOi_pM[/embed]

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа закликав керівництво держави нарешті назвати події на сході країни правильно – не АТО, а війною, а Росію - ворогом. Окрім того, він нагадав кілька історичних фактів, що свідчать: світ ніколи не допомагав Україні відстоювати свою незалежність, а нині геополітична картина також змінюється не на нашу користь. Якщо не боротимемося, як це робив Ярослав Стецько і його соратники, то втратимо все, вважає Любомир Крупа.

Крупа
[embed]https://youtu.be/0MkUPhr0V-w[/embed]

Наприкінці урочистостей відбулося традиційне покладання квітів до погруддя Ярослава Стецька… А поруч у цей час їздили автомобілі, повз учасників урочистостей проходили пішоходи. Дехто із них оглядав присутніх, не приховуючи здивування…

квіти2

квіти8

квіти7

квіти6

квіти5

квіти4

квіти3

До слова, відкриття тематичної виставки і засідання «круглого столу» на тему: «Ярослав Стецько – Герой України» запланували на п’ятницю, 20 січня. Гостей об 11-й годині чекатимуть в обласному державному архіві, що на вулиці Сагайдачного.

Фото і відео автора

ФоторепортажВідеоТернопільщинаТернопільСтепан БарнаУПАВіктор ШумадаТеренОУНЛюбомир КрупаЯрослав Стецько