З 1 січня для тернополян можуть подорожчати головні телеканали України

За перегляд платного телебачення тернополяни тепер платитимуть ще більше. Адже із січня наступного року медіагрупи вимагатимуть плату за трансляцію своїх телеканалів.

Законопроект про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” вступить в дію з 1 січня 2017 року, повідомляє Mediasat.

Тож, відповідно до нововведення тепер оператори платного телебачення за трансляцію каналів у своїх мережах змушені будуть платити, якщо цього вимагатиме медіагрупа. Деякі із них уже озвучили вартість своїх пакетів, при укладанні договору у грудні цього року. Також представники медіагруп наголосили, вартість цих пакетів із січня 2017 зросте у кілька разів.

Пакет каналів 1+1 media коштуватиме  0,75 грн за 1 особу в місяць. Сюди входять наступні канали: 1+1, 2+2, ТЕТ, Плюсплюс, Уніан ТБ і Бігуді. У таку ж ціну обійдеться і  пакет StarLightMedia у складі якого СТБ, ICTV, Новий канал, QTV, М1 і М2. У свою чергу пакет каналів Медіа Група Україна, куди входять Україна, НЛО TV і Індиго TV вартуватиме - 0,45грн за 1 абонента в місяць. Тоді, як  Inter Media Group пропонує придбати 9 каналів: Інтер, НТН, Мега, Enter-фільм, Піксель, K1, K2, Zoom і EuroNews за 3 грн в місяць. Свою ціну за одного глядача озвучив і 5 канал. Вона становитиме  0,1 грн в місяць.

 
цінаТеренподорожчаннявнесення змінтелеканалиТВмедіа група