За написання пробного тесту ЗНО тернопільські абітурієнти заплатять 129 гривень

З 10 до 31 січня тернополяни можуть зареєструватись для участі в пробному ЗНО.

Після заповнення реєстраційної заяви он-лайн слід заплатити за участь. Вартість одного тестування становитиме 129 гривень, пише газета «Експрес».  

- Учасник пробного ЗНО може скласти не більше як два пробних тести - з української мови та літератури та з іншого предмета на вибір - історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської та французької мови, - розповідає Лариса Середяк, директор регіонального центру оцінювання якості освіти. - 1 квітня проходитиме пробне тестування з української мови та літератури, а 8 квітня - з решти предметів. Якщо учасник обере два предмети для написання пробного тестування, то має заплатити 258 гривень.  

Безплатним пробне ЗНО з одного предмета буде для дітей-сиріт й дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх реєструватимуть відділи освіти.

Загалом учасниками пробного ЗНО можуть бути учні 10 - 11 класів та випускники минулих років, які хочуть ознайомитись з процедурою проведення тестування.

 Для реєстрації необхідно:

УВАГА!  Учасником пробного ЗНО зможе стати особа, яка зареєструється для його проходження та здійснить оплату.

Звертаємо увагу на те, що реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Після цього впродовж 5-ти робочих днів слід заплатити за участь у пробному тестуванні та перевірити в особистому кабінеті учасника статус заяви. Підтверджує факт реєстрації статус «Оплачена». Останній день приймання платежів - 6 лютого. Кошти, перераховані після цієї дати, не будуть зараховуватись.   Уже після 15 березня в «Особистих кабінетах учасника пробного ЗНО» будуть запрошення-перепустки, у яких вказуватиметься місце та час проведення ЗНО. Це запрошення слід роздрукувати та з ним і з паспортом або свідоцтвом про народження потрібно приходити на пункти пробного тестування.

 
ТернопільтернополяниЗНОТеренвартістьстартпробне ЗНО