Запізнілий військовий призов через пандемію починають на Тернопільщині

Черговий призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України розпочали на Тернопільщині пізніше плану через пандемію – із 25 травня. Вік призовників – 18-27 років. Усього планують відправити на службу 500 осіб.

Про це розповів під час брифінгу тво. військового комісара Тернопільського облвійськкомату полковник Олександр Скумбрій.

На даний час розпочали роботи військові лікарські комісії у районах. Перша відправка на військову службу відбудеться 15 червня. Триватиме призовна кампанія до 31 липня.

- Розподіл військових вирішує Генштаб, - додав полковник Олександр Скумбрій. - Із вимогами можна ознайомитися в законі про військовий обов’язок та військову службу зі змінами та у постанові №352.

Також нагадали, що так званих ухилянтів від призову чекають штрафи. Їх мають збільшити до 30 неподаткових мінімумів. Усіх, хто не отримав повістки, бо змінив місце проживання, але потрапляє у категорію призовників, просять з’явитись у призовні пункти самостійно.

Перед відправкою на службу проводять відповідний медичний огляд, дотримуючись усіх протиепідемічних вимог, та тестування на COVID-19.

Звільняються від військової служби:

-ті, хто виховує дитину до 3 років або має двох і більше дітей;

-ті, хто доглядає непрацюючих батьків;

-ті, хто продовжує навчання у вищих навчальних закладах;

-ті,  хто продовжує професійну діяльність;

-медики, які працюють у сільській місцевості та педагогічні працівники, які мають повне завантаження;

-поліцейські;

-сільські, селищ та міські голови;

-священнослужителі, в яких середня або вища освіта;

-ті, хто не відповідає по стану здоров’я.

Фото авторки

ТернопільщинаТеренкоронавіруспандеміявійськовий призов