Зареєстрували петицію про присвоєння Героя України загиблому бійцю з Тернопільщини

З самого початку повномасштабного вторгнення Андрій Данцевич повернувся з-закордону, щоб захищати Батьківщину

Петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) 24-річному захиснику з Чортківщини Андрію Данцевичу опублікували на офіційному інтернет-представництві президента України.

Андрій народився 23 жовтня 1999 року у с. Вістря, Чортківського району. Був другим сином у сім'ї, де ще росли двоє братів та сестра. Після закінчення школи обрав професію автомеханіка, самостійно освоїв гру на гітарі, навчився будівельній справі, пізніше поступив навчатися на тракториста, у 2020 році був призваний на строкову військову службу в Національну Гвардію України. 14 січня 2022 року поїхав працювати у Польщу, але з повномасштабним вторгненням Андрій повернувся додому, щоб захищати свою Батьківщину. Вже 6 березня 2022 року вступив у лави ЗСУ, приєднавшись до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

25 квітня 2024 року, під час виконання бойового завдання в населеному пункті Переїзне Бахмутського району Донецької області, мужньо виконувавши свій військовий обов'язок, Андрій загинув. Віддав своє життя за вільну Україну, її свободу та незалежність, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі. Андрій закінчив своє життя на його першій четвертині. Такий щирий, такий світлий, такий радісний, назавжди залишиться в серці матері, батька, бабусі, братів, сестри, дівчини, побратимів та друзів. Ми усі пишаємося Андрієм, його мужністю та силою духу, – йдеться в дописі.

Читайте також: З'явилася петиція про присвоєння звання «Герой України» 20-річному штурмовику з Тернопільщини

Фото з відкритих джерел

петиціяГерой УкраїниАндрій Данцевич