Житель Тернопільщини втратив 150 тис. гривень, купуючи вакуумну бочку

«Продавець» на дзвінки не відповідав, а згодом зник з мережі

Два факти шахрайства, пов’язані з втратою коштів через спробу придбати товар на сайті, задокументували поліцейські Тернопільщини. Потерпілі втратили понад 150 000 та 9 000 гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

35-річний місцевий житель знайшов оголошення на торговельному майданчику, зв’язався з продавцем та домовився про купівлю вакуумної бочки. Далі перевів на банківську картку 150 тисяч гривень. Товару він так і не отримав. «Продавець» на дзвінки не відповідав, а згодом зник з мережі.

В аналогічний спосіб втратив понад 9 тисяч гривень 22-річний мешканець Тернопільського району. Шахрай видурив у нього гроші за автомобільну коробку передач. 

Слідчі поліції за фактами шахрайства відкрили кримінальні провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття кримінальних правопорушень. 

Правоохоронці закликають: не поспішайте оплачувати товар! Завжди намагайтеся використовувати магазини та сайти, які перевірені часом та відомі серед інших покупців . В них є внутрішні системи захисту користувачів, служба підтримки. Купувати щось у неперевірених продавців не варто. В нагоді стануть відгуки про таких продавців на сторінках соціальних мереж або ваших друзів, що вже купували у них товар. Більшість добросовісних продавців, які упевнені у своєму товарі, згодні на оплату після огляду та отримання продукції, – йдеться в повідомленні.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото з відкритих джерел

Грошіполіціяшахрай