Жителька Тернопільщини втратила чималу суму, намагаючись отримати матеріальну допомогу

За фактом шахрайства слідчі поліції відкрили кримінальне провадження

Хотіла отримати гроші, а натомість втратила 60 000 гривень мешканка Тернопільського району, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Правоохоронці встановили, що жінка перейшла за покликанням, яке надійшло в месенджері, вказала дані банківської картки, CVV-код та пін-код. Утім, замість нарахування коштів, відбулося їх списання. Як з'ясувалося, платформа - фішингова, яка від справжнього ресурсу відрізняється декількома символами. 

За фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють, причетних до вчинення злочину. 

Працівники поліції вкотре застерігають, що оголошення про виплати - чергова пастка шахраїв, на який потрапляють чимало людей. Пам'ятайте: схожа інформація публікується виключно на офіційних сайтах. Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Грошіполіціяшахрай