Жителю Тернопільщини загрожує до трьох років тюрми за побиття дружини

Медики кваліфікували отримані потерпілою травми як середньої тяжкості

До зборівських правоохоронців надійшла інформація від лікарів про те, що до них із численними забоями та переломом звернулася 35-річна місцева жителька, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Поліцейські встановили, що травми жінка отримала від 40-річного чоловіка. Медики кваліфікували отримані потерпілою травми як середньої тяжкості. Правоохоронці провели профілактичну бесіду з ним і склали щодо нього адмінпротокол за статтею 173-2 (домашнє насильство) КУпАП.

Також за фактом нанесення тілесних ушкоджень дружині слідчі поліції розпочали щодо фігуранта кримінальне провадження за частиною 1 статті 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

Якщо ви стали очевидцем насильницьких дій, не залишайтеся байдужими — повідомте на спецлінію «102». Нагадаємо, крім поліції, у випадках домашнього насильства громадяни можуть зателефонувати на національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації — 0 800 500 335 (з мобільного та стаціонарного) або 116 123 (з мобільного), – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

поліціячоловікпобиттядружина