Жителі Тернопільщини фактично придбали 172 міномета «Молот»

На розвиток війська платники податків із Тернопільщини вже спрямували понад 83 мільйони гривень. Якщо вважати, що 120 мм міномет «Молот» коштує 480 тис. грн, то виходить, що краяни змогли б купити близько 172 штук такої зброї.

- У січні-квітні 2019 року платники Тернопільської області сплатили до бюджету 83,1 млн грн військового збору, - кажуть у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. - Це перевищило очікувану сплату на 5,9 млн грн.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, порівняно із чотирма місяцями минулого року надходження цього платежу зросли на 16,4 млн грн, або «плюс» 24,5%. Лише у квітні жителі регіону сплатили 22,5 млн грн «патріотичного» збору, що на 5,5 млн грн більше, ніж торік.

- Вважаю за необхідне нагадати, що військовий збір запровадили в Україні із серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню, - роз’яснює Ігор Комендат. - Платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, які нараховують зарплату на користь платника податків.

Варто також пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії і встановлення миру в нашій країні, наголосив очільник ДФС в області.

Фото із відкритих джерел

податковаТернопільщинаІгор Комендатвійськовий збірДФСТеренподатокГоловне управління ДФС у Тернопільській областіміномет«Молот»