Жителя Бучаччини спіймали на продажі незаконних баз даних

19-річний юнак розміщував оголошення про продаж баз даних підприємств та державних установ України тематичних групах в месенджері Telegram. Протиправну діяльність зловмисника припинили правоохоронці.

Під час моніторингу Інтернету поліцейські виявили оголошення з пропозиціями придбати електронні бази даних підприємств та установ, що містять ознаки інформації з обмеженим доступом, пише dosie102.te.ua.

Як розповів т.в.о. начальника відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Володимир Драбик, оперативні заходи із викриття зловмисника проводили співробітники кіберполіції у Тернопільській області спільно зі слідчими ГУНП в області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, із залученням працівників роти поліції особливого призначення.

У розповсюдженні заборонених відомостей правоохоронці викрили 19-річного жителя Бучацького району. Оплату від замовників зловмисник приймав через платіжну систему QIWI або на банківську картку. Вартість бази даних становила до півтори тисячі гривень.

WhatsApp Image 2020-05-25 at 16.01.08

WhatsApp Image 2020-05-25 at 16.01.16

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта, вилучили комп’ютерну техніку, яку направили на експертизу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Триває досудове розслідування.

ТернопільщинакриміналБучаччинапродажТеренбаза данихкіберполіція