Знімали все на мобільний: у Тернополі підпалили авто військового (фото, відео)

Фігуранти в одному з месенджерів відгукнулись на оголошення про «легкий заробіток» від ворожих спецслужб. Тепер їм загрожує до восьми років позбавлення волі

До Тернопільських правоохоронців надійшла інформація про те, що у дворі багатоповерхівки на вулиці Слівенській горить автомобіль ЗАЗ Vida Cargo. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Встановлено, що внаслідок пожежі автомобіль знищений повністю, також вогнем пошкоджений припаркований поруч автомобіль Toyota Avensis.

Поліцейські з’ясували, що знищений фургон належить військовому Збройних Сил України, а слідчо-оперативна група вилучила речові докази, які вказали на те, що причиною став навмисний підпал.

Як повідомляють у пресслужбі Патрульної поліції області, вони опитали мешканців будинку та переглянули відео з камер спостереження. На відео виявили двох чоловіків, які скоїли підпал та знімали все на телефон. Патрульні передали орієнтування іншим екіпажам поліції та за кілька хвилин виявили одного з підозрюваних. Чоловік зізнався в причетності до скоєного. У його телефоні поліцейські знайшли відео підпалу автомобіля.

Громадянин, не роздумуючи, повідомив місцезнаходження спільника, якого патрульні спільно з працівниками районного управління поліції та оперативниками СБУ в Тернопільській області невдовзі затримали за адресою проживання. Чоловіки зазначили, що за скоєне їм пообіцяли грошову винагороду, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що фігуранти відгукнулись на оголошення про «підробіток» в одному з телеграм-каналів. Представники спецслужб рф запропонували їм підпалити автомобілі українських військових. Відтак підшукали відповідний автомобіль, облили його бензином та підпалили. Свої злочинні дії вони зняли на відео, як доказ про виконану «роботу».

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Наразі слідчі повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочину. Вирішується обрання запобіжних заходів. Триває слідство.

Фото, відео поліції Тернопільської області

 

Тернопільполіціяпідпалавтовійськовий