Тамара Коблик

35 тисяч гривень втратила тернополянка через шахраїв в інтернеті

Жінка перейшла за фішинговим посиланням, яке їй надіслав невідомий, та ввела конфіденційні дані свого банківського рахунку

35 тисяч гривень викрали з банківської картки жительки Тернополя, яка торгувала в інтернеті жіночим взуттям. Потерпіла перейшла за фішинговим посиланням, яке їй надіслав невідомий, та ввела конфіденційні дані свого банківського рахунку. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 37-річна жителька обласного центру і повідомила, що стала жертвою шахрайських дій невідомої особи. Жінка розповіла, що нещодавно на одному із сайтів розмістила оголошення про продаж жіночого взуття. Їй написав потенційний покупець. Згодом незнайомець скинув їй посилання, яке начебто необхідно було заповнити для доставки товару. Тернополянка перейшла за ним та ввела дані своєї банківської картки. Після цього з її рахунку було списано 35 тисяч гривень.

За цим фактом поліціянти розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліціянти закликають громадян бути обережними при продажу товарів в інтернеті. У жодному разі не переходьте за посиланнями, які надсилають незнайомці, та не вводьте особисті дані та дані своїх банківських карток.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102 якнайшвидше. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео