Оксана Мацьопа

7 гектарів земель заказника на Тернопільщині повернули державі

На Тернопільщині повернули державі землі заказника «Товтровий степ», які раніше незаконно передали Підволочиській громаді. Рішення про повернення ухвалив Господарський суд області

7 гектарів земель заказника «Товтровий степ» на Тернопільщині, які незаконно вибули з державної власності, повернули під державну охорону. Про це повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі. 

Суд Тернопільської області зобов'язав повернути державі 7 гектарів земель заказника «Товтровий степ», що розташовані між Підволочиською та Скалатською громадами. Ці унікальні ділянки входять до природно-заповідного фонду України і є місцем зростання рідкісних рослин, що перебувають під захистом.

За даними Тернопільської обласної прокуратури, ці земельні ділянки незаконно передали Підволочиській селищній раді як сільськогосподарські. Однак оскільки ці землі належать до природно-заповідного фонду, вони мають залишатися у державній власності.

Довідка: «Товтровий степ» — заказник загальнодержавного значення площею понад 120 гектарів, де охороняються унікальні степові ландшафти та рідкісні види рослин, занесені до Червоної книги України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео