Тамара Коблик

700 тисяч гривень втратили троє жителів області, спокусившись на онлайн-заробітки

За усіма фактами розпочали кримінальні провадження

Шахрай
До співробітників відділення поліції №3 міста Теребовлі надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що невідома особа під приводом надання заробітку заволоділа його грошима в сумі 450 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як з’ясувалося, чоловік в телеграм-каналі знайшов оголошення про роботу онлайн. Зв’язався з «роботодавцем». Йому запропонували зареєструватися на сайті і викупляти товар, за який обіцяли повертати непогані відсотки. Відсотки були, от тільки від першої покупки: чоловік вклав 17 тисяч гривень, а на карту йому повернули 22 тисячі. А далі гонитва за заробітком призвела до втрати 450 тисяч гривень.

Інший потерпілий – житель обласного центру на онлайн-заробітках втратив понад 250 тисяч гривень. Чоловікові мали платити за перегляд відео і коментарі, так само як і тернополянці, котра втратила майже 60 тисяч гривень.

За усіма фактами поліціянти розпочали кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу.

Пропозиція онлайн-заробітку від невідомих – це найпоширеніша схема шахрайства, - вкотре нагадують поліціянти і застерігають громадян не довіряти таким оголошенням та не вестися на сумнівні пропозиції. Якщо вам надійшли подібного змісту повідомлення – не відкривайте їх, видаляйте. У жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Обов’язково розкажіть про такий вид афер своїм рідним та знайомим. Подбайте про свою фінансову безпеку та бережіть свої заощадження!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео