81% школярів навчатимуться очно: як розпочався навчальний рік у тернопільських школах

До осінніх канікул діти відвідуватимуть школу 6 днів на тиждень

30 тис. 75 дітей, в тому числі вимушених переселенців, цьогоріч здобуватимуть освіту у школах Тернополя. З них 2504 – першокласники. Про це повідомив у ефірі “Ух Радіо” міський голова Сергій Надал. 

За його інформацією, у місті працює 41 заклад середньої освіти. У 2024/2025 навчальному році 81% дітей навчатимуться очно.

Значно зросла кількість шкіл і дітей, які зможуть навчатися в режимі офлайн, тобто безпосередньо у школах. Якщо в 2023-му році у нас 62% учнів навчалися очно, а 38% –  у змішаному режимі, то в цьому навчальному році вже 81% дітей будуть навчатися очно, і лише 19% за змішаною формою. Це там, де не було можливості збільшити кількість місць укриття. Нагадаю, що в школі може одночасно перебувати стільки дітей і вчителів, стільки учасників навчального процесу, скільки зможуть бути в укриттях, – зазначив Сергій Надал. 

За змішаною формою (частина матеріалу очно, частина – дистанційно – ред.) навчатимуться такі заклади: Тернопільський академічний ліцей

«Українська гімназія»; загальноосвітні школи №:: 3, 5, 7, 9, 10,15, 24.

У дві зміни працюватимуть: Тернопільський навчально-виховний комплекс «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»; загальноосвітні школи №: 2, 4, 6, 8, 13, 28, 29.

Учні початкових класів навчатимуться виключно за денної форми. До осінніх канікул діти відвідуватимуть школу 6 днів на тиждень.

Відпрацювання 7-ми субот наперед дозволить підготуватися до зимового періоду, тому що ми не знаємо, яка буде ситуація з безпекою, яка буде ситуація з енергетикою. Діти змушені навчатися у суботу для того, щоб отримати усю необхідну інформацію, щоб вичитати всі заплановані освітні години. Сподіваюся, що після канікул, вже починаючи з листопада, зможуть знову повернутися до 5-денної форми навчання, якщо не буде нових надзвичайних ситуацій, – зазначив міський голова. 

До слова, 103 тисячі юних жителів Тернопільщини, серед яких 7 812 першокласників, переступили поріг 556 закладів загальної середньої освіти області.  Про це повідомили у пресслужбі обласної військової адміністрації.

Читайте також: Як підтримати дитину в перші дні навчального року.

Навчання по суботах та довші зимові канікули: яким буде новий навчальний рік у Тернополі.

Фото пресслужби Тернопільської ОВА 

Автор: Дмитро Юрас

Вибір читачів за тиждень

Відео