Тетяна Бакай

9-річна тернополянка продає кекси і допомагає захисникам

Випікати кекси Ярославі допомагає мама, і це вже стало маленькою доброю традицією їхньої сім’ї

9-річна тернополянка Ярослава Гаврищук від початку повномасштабного вторгнення випікає кекси та продає їх, а виручені кошти віддає на потреби ЗСУ.  Рецепт цих кексів є особливим для дівчинки, бо пече вона їх ще з дитинства разом із мамою і рада, що цим може допомогти армії.

На початку повномасштабної війни Ярослава бачила, як багато дітей організовують різні благодійні акції та ярмарки, аби допомагати нашим воїнам, і зрозуміла, що також хоче зробити свій внесок у перемогу. 

Я бачила, як інші допомагають ЗСУ, і надихнулась, щоб теж якось підтримати воїнів і так у мене з’явилась ідея зробити акцію «Купи кекс — допоможи ЗСУ, – розповідає дівчина.

Випікати кекси Ярославі допомагає мама, і це вже стало маленькою доброю традицією їхньої сім’ї.

Ми з мамою печемо разом, але рецепт я знаю уже напам’ять. Замішуємо тісто, вмикаємо духовку і чекаємо, поки спечуться наші кекси, – розповідає юна кондитерка. – Цей рецепт мама знайшла ще коли я була маленька, і зараз по ньому виходять дуже смачні кекси із секретним інгредієнтом - любов’ю.

З однієї порції тіста виходить 20 кексів, з якими Ярослава виходить на різні локації у Тернополі, і усі охочі можуть придбати їх за будь-який донат нашим захисникам. Крім цього, купити смаколики можна і онлайн на фейсбук-сторінці  дівчинки.  

Люди охоче купують кекси, і я дуже люблю своє хобі та дякую усім, хто долучається і робить добру справу для нашої перемоги, – каже Ярослава. – Є люди, які просто проходять повз та не звертають уваги на мене, але є ті, які із задоволенням підходять і купують кекси.

Під час блекауту випікання кексів довелося трохи призупинити. Однак зараз все налагодилося. Дізнатися, де і коли наступного разу Ярослава Гаврищук продаватиме свою випічку, можна підписавшись на її сторінку у соцмережах. Там вона повідомляє про місця, де можна буде її зустріти. А також розповідає, скільки коштів передала на потреби бійців. 

Я планую пекти кекси ще стільки, скільки це буде потрібно, адже нашим захисникам просто необхідна наша допомога, – каже Ярослава. – А ще я захопилась плетінням віночків і планую їх продавати та донатити на ЗСУ.

Читайте також: Невтомна волонтерка: як п’ятикласниця з Тернопільщини допомагає армії

Фото Ярослави Гаврищук

Вибір читачів за тиждень

Відео