Орест Сарматський

Аграрії Тернопільщини відправляють картоплю потерпілим від агресора регіонам

Налагоджено постачання картоплі у постраждалі області

Картоплю областям, що потерпають від російського агресора, почав відправляти один із агрохолдингів західної України.

Про це повідомляє  Українська асоціація виробників картоплі.

- Найбільший український агрохолдинг-картопляр - Continental Farmers Grоup, що працює на території Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей, розпочав відвантаження картоплі регіонам, які потерпають від нашестя російських окупантів. Наразі підприємство готове надавати продукцію на безкоштовній основі і частково доставляти її для великих крупних міст, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що аграрії пропонують керівникам тероборони міст, які можуть забезпечити власним транспортом, людьми для перевантаження зафасованої в 20-кілограмові сітки картоплі та доставку продукції в сховища. 

Ця продукція винятково для соціально незахищених верств населення – самотніх пенсіонерів, дитячих будинків та будинків для літніх людей, лікарень, тероборони.

Картопля відправлятиметься в фурах по 20 т, Тобто для розвантаження однієї такої машини необхідно мінімум 10-12 мікроавтобусів, кожен із яких має бути укомплектований двома міцними вантажниками.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео