Орест Сарматський

Агро-новини 23 серпня

Новини аграрного сектору

Проти екс-керівників Аграрного фонду до суду направлено обвинувальний акт

Генеральна прокуратура України скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо колишнього директора Аграрного фонду України та двох колишніх директорів приватних товариств, які, діючи за по передньою змовою групою осіб, привласнили грошові кошти Державного бюджету України у розмірі понад 360 млн грн, виділені у 2010 р. Аграрному фонду України для закупівлі цукру-піску, пише прес-служба Генеральної прокуратури України.

23081
23081

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Аграрії Львівщини отримали фінансову підтримку за трьома напрямками

На Львівщині конкурсна комісія з визначення учасників Комплексної програми, які мають право на одержання фінансової підтримки за трьома напрямами, прийняла позитивне рішення щодо надання коштів 18 аграріям на загальну суму 1199,1 тис. грн, повідомляється на офіційній сторінці департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА у соціальній мережі Facebook.

Перший напрям — фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків за кредитами: надано право 5 підприємствам (за 6 кредитними договорами) на часткову компенсацію відсотків за кредитами залученими у банківських установах та кредитних спілках у національній валюті на загальну суму 389,1 тис. грн.

23082
23082

«Другий напрям — фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів: надано право 4 позичальникам на реалізацію бізнес-планів на суму 650 тис. грн. Зокрема, аграрії отримають пільгові кредити на вирощування малини, придбання обладнання для перепелиної ферми, закупівлю нетелів для фермерського господарства, придбання сільськогосподарської техніки», — йдеться у повідомленні.

Третій напрям — фінансова підтримка заходів із збереження та відтворення родючості ґрунтів: надано дотацію 9 сільськогосподарським підприємствам, які провели заходи збагачення ґрунтів біологічним азотом після використання інокулянтів азотфіксуючих організмів (у розрахунку 160 грн на 1 га) на суму 160 тис. грн.

«Нагадаємо, департаментом агропромислового розвитку реалізується Комплексна програма підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 р.р., на яку у 2016 р. з обласного бюджету виділено 11 млн грн», — сказано у повідомленні.

На Черкащині за допомогою сільгосптехніки встановили рекорд України

Під час Дня поля «Агро Тест Драйв 2016» на Черкащині встановили рекорд України, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

53 одиниці самохідної та причіпної техніки вишикувались у формі національного символу України — тризуба. Довжина тризуба становила 121 м, ширина — 63 м. З цими параметрами рекорд України вноситься до Національного Реєстру Рекордів як досягнення України.

23083
23083

Вибір читачів за тиждень

Відео