Орест Сарматський

Агро-новини 28 липня

липоле08

Новини аграрного сектору

На Черкащині інвестори з США займуться переробкою кукурудзи

На Черкащині перероблятимуть кукурудзу на біоетанол, пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

У розміщенні тут нових потужностей зацікавлена американська компанія Marquis Energy. Вона є найбільшим виробником біоетанолу у США. Перемовини з нею в Черкаській ОДА розпочали кілька місяців тому.

28071
28071

«Для нас цей проект важливий. Ураховуючи, що на Черкащині збирають понад 2 млн т кукурудзи на рік. А тому ми зацікавленні в її переробці тут, зважаючи на перспективу створення нових робочих місць, імпорт технологій тощо. Запропонований інвесторами підхід дозволяє створити екологічно безпечне підприємство із переробки кукурудзи на біоетанол та інші суміжні продукти», – наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Також додається, що після зустрічі з очільником області інвестори оглянули кілька потенційних майданчиків для будівництва підприємства. Зокрема, й в обласному центрі. Нині вони проводять детальні економічні розрахунки. Юрій Ткаченко сподівається, що рішення щодо цього інвестпроекту буде ухвалене вже в цьому році.

НБУ визнав Держзембанк неплатоспроможним

Правління Національного банку України (НБУ) прийняло рішення «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Державний земельний банк» до категорії неплатоспроможних», пише прес-служба НБУ.

ПАТ «Держзембанк» було віднесено до категорії проблемних у березні 2016 р. у зв’язку із виявленням конфлікту інтересів у банку.

28072
28072

«Вимоги Національного банку України щодо усунення порушень законодавства України ПАТ «Держзембанк» не виконав. Жодних належних рішень керівних органів банку стосовно вирішення існуючих проблем до НБУ не надходило. Крім того, ситуація почала погіршуватись», — сказано у повідомленні.

Також додається, що оскільки протягом строку, установленого законом, діяльність банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

«У банку не були розміщені вклади фізичних осіб, тому навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відсутнє», — підсумовується у повідомленні.

На Київщині затримали наркоаграрія

Зловмисник використовував метод гідропоніки

На Київщині місцевий житель облаштував у підвальному приміщенні потужну підпільну нарколабораторію для вирощування елітних сортів коноплі, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

28073
28073

Осередок з вирощування елітних сортів рослин конопель облаштував в підвалі гаража 45-річний житель Обухова.

«Зловмисник використовував метод гідропоніки, тобто вирощування рослин без ґрунту за допомогою води та мінеральних добрив. Для своєї протиправної діяльності наркоаграрій замовляв різноманітне насіння «елітної коноплі» використовуючи можливості Інтернет-мережі. Ціна за одну насінину становила близько €5», — сказано у повідомленні.

Також додається, що приміщення нарколабораторії було блаштоване спеціальним приладдям для швидкого вирощування рослин: сучасними системами ультрафіолетового освітлення, іригації, контролю вологості та вентиляційною системою (фільтрами, витяжками, гігрометрами та ін. обладнанням). Вартість обладнання складає понад 250 тис. грн Для підвищення якості наркотичного засобу використовувались спеціальні ґрунти з біохімічними добривами.

«Під час огляду вказаного приміщення, оперативниками вилучено понад 10 кг наркотичного засобу «марихуана». Частина вже була розфасована в поліетиленові сліп-пакети для подальшого збуту та скляні банки», — сказано у повідомленні.

Під час обшуку у домоволодінні затриманого, оперативники вилучили ще понад 1 кг «марихуани» та 1кг насіння коноплі. Загалом вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку» складає понад 2 млн грн.

«За організацію та утримання підпільної нарколабораторії, а також виготовлення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту у великих розмірах, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна», — підсумовується у повідомленні.

Вибір читачів за тиждень

Відео