АгроЕкспедиція «Латифундиста» на поля «Агропродсервісу»

Пріоритетом АгроЕкспедиції був огляд бурякових плантацій корпорації «Агропродсервіс». Її площі цьогоріч складають понад 20 відсотків від усіх посівів цукристих в області. Журналісти відомого електронного видання вибрали настасівських буряководів ще й тому, що тут зробили ставку на перевірене і якісне насіння, зокрема гібриди KWS, «Сесвандерхаве», BETASEED.

Незважаючи на похмуру днину, учасники АгроЕкспедиції ретельно обстежували поля, вивчали організацію збирання буряків. А повчитись у агрономів та механізаторів «Агропродсервісу» є чому. Звідси на переробку вже відправлено більше 80 тисяч тонн сировини, рівно половину від запланованих обсягів.

«Та й цукристістю буряків ми задоволені, - говорить директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран, - адже її показник складає 18,5 відсотка. Середня врожайність цього посушливого року уже перевищила 500-центнерний рубіж».

У корпорації «Агропродсервіс» перед собою поставили амбітні завдання на наступний рік, заявив Андрій Степанович. На експериментальній 500-гектарній площі, де будуть використані найпродуктивніші гібриди і новітні технології, планують спрацювати за програмою 100 тонн цукрових буряків на круг(!). Для цього тут уже провели аналізи грунтів і роблять «заправку» під неї.

Столичні журналісти не зрадили своїй основній ідеї -  вивчати передовий досвід кращих господарств та поширювати його на всю хліборобську Україну.

«А представникам «Агропродсервісу» приємно, що результати праці буряководів компанії отримують таку високу оцінку», - підсумував гендиректор корпорації Іван Чайківський.

Джерело: agroprodservice.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео