Андрій Пушкар: я із 11 років мріяв стати чемпіоном світу (фото, відео)

wgqNDAWjzgE

Андрій Пушкар родом із Кременця. У свої 31,  наш земляк уже 14-разовий чемпіон світу та 16-разовий чемпіон Європи із армспорту серед професіоналів.

Спортсмен розпочав свої тренування ще в 11 років. Вже тоді він знав,  що стане чемпіоном світу.

В 11 років я сказав татові, що буду чемпіоном світу. Тато посміявся і сказав: для того потрібно буде тренуватись 8-12 років, я сказав, що буду тренуватись. Так все починалось, - каже Андрій Пушкар.

Система армфайт відрізняється від звичайних Кубків світу, володарем якого,  Андрій є уже 7 років. Окрім того, серед його заслуг є і 16 перемог на чемпіонаті  Європи та  14 -  на чемпіонаті світу.

-  Система армфайт відрізняється тим, що ти маєш одного суперника і борешся із ним 6 поєдинків. В боксі 12 раундів, в армреслінгу – 6. Це набагато складніше, оскільки окрім сили, ще потрібно мати витривалість, встигати відновлюватись між поєдинками. Перерва між якими – 2 хвилини. Тобто,  ти можеш бути надзвичайно сильним, але якщо у тебе немає витривалості, то через 1-2 поєдинки ти програєш, - пояснює чемпіон.

sW_YjWr-7N4
sW_YjWr-7N4

Оскільки тренування Андрія були силовими, то йому прийшлося змінювати методику і розвивати витривалість.

- Ми з моїм тренером розробили мою методику, почали працювати, і все реалізували, зробили так, як і має бути, - розповідає Андрій.

Торік,  на Кубку світу наш земляк зустрів достойного суперника із Казахстану, після поєдинку із яким,  був змушений змінити програму тренувань.

- Історія із Дмитром Трубіним розпочалась на Кубку світу серед професіоналів в 2015 році. Надзвичайно сильний та талановитий атлет. Дав мені гідний супротив в запеклих сутичках, ми біля 10 хвилин з ним боролися, ні я його не міг побороти, ні він мене. Але все ж таки технічно я здобув перемогу. Було багато питань і для того, аби їх вирішити,  судді вирішили провести додатково армфайт, - ділиться спогадами Андрій.

Життя Андрія – це суцільні тренування.

- Кожного ранку у мене тренування. У мене є власний будинок, на першому поверсі є спортзал. Ранкові тренування тривають близько 30 хвилин. Також, у Тернополі у мене є свій фітнес-клуб,  де я три рази в тиждень тренуюсь по 2,5 – 3 години, - розповідає чемпіон.

IfSufSUz5dE
IfSufSUz5dE

Для того, щоб стати чемпіоном.  потрібно поставити  перед собою ціль так,  як це зробив Андрій Пушкар, і кожного дня щось робити для її досягнення. Як то кажуть «крок за кроком до мети».

[embed]https://youtu.be/7FWav_63md4[/embed] [embed]https://youtu.be/G8t5f3nIfRU[/embed]

Фото, відео автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео