Антикризові заходи задля забезпечення тернополян електроенергією намагатимуться впровадити з усіх сил

DSC_9862_1024x678

Вчора, 15 лютого, голові ОДА та місцевому обленерго було доручено розробити графіки зменшення енергоспоживання у пікові години навантажень. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

В рамках вжиття тимчасових надзвичайних заходів в енергетиці головам ОДА усіх областей України спільно з обленерго та промисловими підприємствами доручено розробити план-графіки для зменшення енергоспоживання у пікові години навантажень.

Г. Зубко повідомив, що на виконання протоколу засідання антикризового енергетичного штабу (яке відбулось 13 лютого), найбільші промислові області -  Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська, Чернігівська вже провели штаби з надзвичайних техногенних ситуацій для перегляду погодинних графіків навантажень підприємств та генеруючих потужностей. Проте Тернопільщина, Львівщина пасуть задніх.

- Блокування на сході поставок антрацитової групи вугілля розпочалося у найнижчий температурний режим місяця, відтак сьогодні слід думати не лише про постачання електроенергії, а й про забезпечення теплом населення. Тому питання стосується не лише промислових регіонів. Завтра областям будуть надані рекомендації, яким чином переглянути режими енергоспоживання та зменшити його у пікові години, - зазначив Віце-прем’єр.

Раніше, Геннадій Зубко наголошував, що для стабілізації ситуації в енергетиці, на часі - оперативні антикризові кроки та уникнення можливих негативних наслідків, які мають убезпечити населення від відключень та забезпечити сталу роботу енергосистеми.

Відтак, надзвичайна ситуація в енергетиці передбачає максимальне навантаження на енергоблоки, які працюють на газовій групі вугілля, для того, щоб зменшити споживання антрацитової групи.  Запроваджені Урядом антикризові заходи покликані убезпечити населення від відключень, а також забезпечити сталу роботу енергосистеми, в першу чергу, промислових підприємств.

- Безпосередньо на місцях голови ОДА спільно з обленерго та іншими службами повинні відпрацювати режим роботи промислових підприємств та пікові навантаження, які можуть впливати на сталий режим систем енергетики, - говорив Зубко. Про це повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео