Апостол разом з міністром АПК хоче дати бій рейдерству

unnamed-35

Міністерство аграрної політики та продовольства України таки вирішило, що нарешті настав час оприлюднити план дій у боротьбі з аграрним рейдерством.

Принаймні, деталі цього плану виклав на своїй сторінці у Facebook аграрний міністр Тарас Кутовий.

- До мене звертаються по допомогу фермери, які потерпають від рейдерства. Причому останнім часом дедалі частіше. Тільки у Кропивницькому, де я був минулого тижня, відомо про близько 3000 протизаконних захоплень.

Злочинних схем безліч: від банального свавілля до підробки документів і розкрадання врожаю. Як фермерам захиститись? Маю такі пункти:

ПЕРШЕ. Антирейдерський закон №5067 поданий до Верховної Ради ініціаторами на чолі з Оксаною Продан. Ми закликаємо Раду скоріше прийняти цей закон та захистити фермерство від злочинних нападів.

ДРУГЕ. Я готовий допомагати правоохоронним органами та Міністерству юстиції, яке здатне підготувати ряд заходів, в яких можна підняти ряд питань з переоформленням.

ТРЕТЄ. Неодноразово піднімаю ці питання, у тому числі і сьогодні, на урядових нарадах. Якщо найближчим часом ситуація не вирішиться, готовий до спільних публічних дій разом з громадськими радами та асоціаціями.

ЧЕТВЕРТЕ. Хочу бачити активну громадську позицію. Я вдячний Михайлу Апостолу, який створив громадський Комітет по боротьбі з рейдерством в АПК та постійно піднімає ці питання на різних рівнях. Зі свого боку готовий всіляко допомагати та співпрацювати з ним і з іншими активістами, яким не байдужа доля наших фермерів.

П’ЯТЕ. Фермерам необхідно об’єднуватися. Це перший рівень протидії рейдерам. Не залишайтеся осторонь одне одного.

ШОСТЕ. Про спроби рейдерства повідомляйте на телефон гарячої лінії МінАПК – 0 800 502 410.

- І наостанок. Моя позиція жорстка. Рейдери мають отримати покарання! Вірю, що разом ми зможемо їх зупинити! – підкреслює аграрний міністр  Тарас Кутовий.

Нагадаємо, що Асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) ініціювала створення громадського Комітету по боротьбі з рейдерством в АПК. Її головою обрали радника міністра внутрішніх справ, народного депутата VII скликання, кандидата історичних наук Михайла Апостола. Сьогодні на розгляді Комітету більше 20-ти звернень. А загалом кількість випадків «віджимів» бізнесу в АПК за рік зросла на 100%.

  Петро Овчарик

Фото - СБУ, затримання банди рейдерів на Донеччині 27 вересня 2016 року

 

Вибір читачів за тиждень

Відео