Юлія Пацкаль

Без шоу-програм і дискотек: чи будуть цього року новорічні корпоративи у Тернополі 

Чимало колективів взагалі не розглядають варіант проведення корпоративів. Та у деяких ресторанах вже заброньовані місця на передноворічні святкування, однак формат цього року буде змінений

Важкий 2022-ий рік добігає кінця і, незважаючи на блекаут і воєнний стан в Україні, колективи фірм, підприємств та організацій задумуються: як провести цей рік? І хоча для багатьох таке питання зараз не на часі взагалі, все ж чимало людей вважають, що життя триває і його не можна відкладати на потім. Відтак планують передноворічні посиденьки, однак скромніші, ніж у попередні роки. 

У якому форматі проведуть рік тернополяни і чи планують корпоративи тернопільські ресторани, з’ясовували журналісти Терену

Як виявилося, чимало ресторанів відмовилися від ідеї святкування традиційних корпоративів, однак пропозиції все ж можна зустріти в оголошеннях і запит на них є. Проте в умовах воєнного стану корпоративів з шоу-програмами та музикою не буде. Натомість заклади пропонують новорічне меню для колективів, аби ті мали змогу смачно поїсти та відпочити без гучних гулянь.

Так, як у попередні роки, не буде

Приміром, у ресторані “Тернопіль” цьогоріч пропонують передноворічні посиденьки у супроводі живої музики. Замовлення приймають з 24 по 29 грудня.

Такого формату корпоративу, як минулого року, не буде. У нас не буде шоу-програми, запрошених гостей та діджеїв, дискотеки. Цього року залишили лише живу музику, - каже керуючий закладом.

Заявки на такий варіант святкування у ресторані вже є, і вільні місця наразі ще також доступні. 

У ресторані “Панорама” традиційні корпоративи вирішили не проводити. Колективи можуть зарезервувати столики лише для того, аби поїсти у ресторані. 

У зв’язку з ситуацією в країні корпоративів не робимо. Люди посидіти можуть, але ми працюємо без живої музики. В нас так і святкують дні народження чи хрестини. Минулого року була і музика, і новорічна програма, але зараз це не на часі, - пояснили у ресторані.

А ось у ресторані “Оскар” місць на проведення корпоративу вже майже немає. У закладі вирішили не скасовувати проведення передноворічних святкувань. Проте формат змінили. Гучних гулянь та святкової програми, кажуть, не буде, натомість гостям обіцяють смачну їжу та живу музику. Крім того, ресторан пропонує фуршетне меню для тих, хто планує зібратися вдома чи в офісі. 

Посвяткуємо після Перемоги 

Водночас деякі колективи планують просто посидіти по-домашньому - з глінтвейном, гірляндами та при свічках. 

Питання корпоративу з сукнями, макіяжами, музикою, танцями у нас в колективі навіть не обговорюється. Однак ми однозначно вирішили зібратися, щоб провести цей важкий рік, поспілкуватися, поділитися досягненнями. Це буде щось на кшталт домашніх посиденьок у новорічних светрах, з глінтвейном, при свічках та гірляндах. І знаєте, це найкраще, що може бути в цей час. Ми вдячні захисникам за безпеку і те, що можемо працювати та зібратися взагалі, - каже співробітниця однієї з місцевих фірм Оксана. 

Корпоративи будуть згодом, після нашої Перемоги, зазначає тернополянин Максим Басок, який працює в місцевому Центрі зайнятості. 

Я думаю, що ми не можемо собі це дозволити, коли одні гинуть за свободу України, а ми будемо святкувати по ресторанах. Від корпоративу ми відмовились, - каже чоловік. 

Ініціативу “без корпоративу” підтримують і закордонні компанії, які мають офіси в Україні.

Я працюю в італійській компанії. Ми надаємо послуги з кібербезпеки. Наш колектив ще з минулого року планував поїхати на корпоратив у Карпати. Думали відпочити у горах, але війна внесла свої корективи у наші плани. Ми одноголосно вирішили не відзначати корпоратив, і наші італійські колеги нас підтримали, - ділиться фахівець з кібербезпеки Артем Михальчук.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео