Богомол усерйоз взявся за ділків, які розкрадають надра на Тернопільщині

З добре поінформованих джерел стало відомо, що новий начальник обласного управління УМВС Олександр Богомол оголосив боротьбу юридичним і фізичним особам, які розкрадають природні надра.

 

Відтак тернопільські правоохоронці уже внесли відомості про кримінальні провадження, розпочаті щодо жителя Теребовлі та підприємця із Шумщини. Один з них незаконно видобував камінь-пісковик, а інший без дозвільних документів розкопував родовище пісково-гравійної суміші.

 

Під час профілактичних відпрацювань в Теребовлянському районі місцеві правоохоронці виявили факт незаконного видобування каменю-пісковику. 24-річний житель райцентру у селі Різдвяни на території колишнього кар’єру з допомогою підручних інструментів копав будматеріал. На момент виявлення молодик встиг заготовити майже три кубічні метри породи. За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України.

 

Масштабнішу операцію з розробки надр затіяв підприємець із Шумщини. Чоловік, не маючи жодного дозвільного документа – ні ліцензії на розробку родовища, ні гірничого відводу, ні договорів оренди землі почав видобуток пісково-гравійної суміші. Транспортні засоби з допомогою яких проводилися незаконні роботи, а саме – вантажний автомобіль марки «КАМаЗ» та трактор доставлені на арештмайданчик.

 

Проводиться досудове розслідування, розпочате за статтею 240 Кримінального кодексу України – порушення правил охорони або використання надр, повідомили у СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Вибір читачів за тиждень

Відео