Орест Сарматський

Фермерам Тернопільщини суттєво компенсують кредити на купівлю землі

kredit-pod-zemlyu-623x370 (Copy)

Тернопільські фермери та ті, хто хоче придбати землю, наступного року зможуть отримати певну компенсацію за отримані кредити на покупку землі.

Принаймні, як пише Агроньюс, український уряд у бюджеті на 2021 рік передбачить 500 млн грн для проведення першого етапу земельної реформи, сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

- На першому етапі земельної реформи тільки фізичні особи зможуть купувати, і відповідно, тільки фізособи зможуть брати кредит на покупку землі. Передбачена компенсація відсотків на покупку до 20 га землі… за нашими розрахунками, на реалізацію цієї програми відразу після запуску ринку землі у липні 2021 року піде до 500 млн грн, — сказав Висоцький.

За його словами, хоча закон про ринок землі дозволяє покупку до 100 га в одні руки, держава буде компенсувати відсотки за кредити під покупку земельних ділянок розміром до 20 га, оскільки пріоритетом уряду є підтримка сімейних фермерських господарств.

Він зазначив, що за даною програмою підтримки покупці землі будуть виплачувати 3% ставки кредиту, все інше буде компенсувати держава.

Тарас Висоцький також додав, що в цілому бюджет держпідтримки аграріїв на 2021 рік складе 4,5 млрд грн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео