Ростислав Фук

Через спеку на Тернопільщині оголосили надзвичайну пожежну небезпеку: прогноз

Стрибки температури можуть негативно вплинути на людей із серцево-судинними недугами

Погода 19 червня погода сприятиме високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж. У лісах та інших природних об’єктах області – надзвичайна пожежна небезпека 5 класу, повідомляють у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології.

Відтак 19 червняв області протягом дня прогнозують 30 – 32° тепла, малохмарно, без опадів. Вітер південний, 5 – 10 м/с.

Як повідомила метеорологиня Наталка Діденко, у зв'язку з проходженням 20 червня атмосферного фронту атмосферний тиск знизиться, стрибки тиску та градусів можуть негативно вплинути на метеопатів, особливо на людей із серцево-судинними недугами.

20 червня: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 16 – 21° тепла, вдень 21 – 26° тепла.

21 червня: Ясно. Вітер південно-західний, 3 – 8 м/с. Температура вночі 8 – 13° тепла, вдень 23 – 28° тепла.

Пити воду, робити протяги, не носити синтетику, махати на себе й симпатичного сусіда в транспорті брошуркою «Як мінімалізувати спеку та її наслідки», ну, або просто листочком із фінансового чи податкового звіту, не захоплюватися надто холодним чи надто чимось міцним, мити ретельніше черешні, огірки та абрикоси, – каже Наталка Діденко.

Фото Наталки Діденко та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео