Віра Олександрович

Через війну жителям Тернопільщини дозволили відкласти звіти про доходи

Спочатку перемога - потім декларування. Після закінчення війни парламент перенесе кінцевий строк подання декларації за 2021 рік, запевнили жителів Тернопільщини.

Як повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області, вони нині отримують чимало тривожних дзвінків від краян. Через це і попросили роз’яснення у столиці.

- «До перемоги над рашистськими загарбниками декларанти не повинні втрачати час на заповнення і подання декларації» – такою є офіційна позиція Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), - кажуть у податковій. - Ця позиція стосується і подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Натомість посадовці, на думку фахівців, мають докладати всіх можливих зусиль, спрямованих на захист власної свободи, миру в Європі та світі, оборону Української держави.

- Так, багато декларантів звертаються з питаннями, - стверджують нині податківці. -  Люди цікавляться, чи перенесуть строк подання щорічної декларації, яка, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) має бути подана до 1 квітня (останній день подання – 31 березня). Чи потрібно під час війни подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, яке закон вимагає подати до НАЗК у 10-денний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку? Відповідь – проста!

Отже, кінцеві терміни для подання декларацій і повідомлень визначені Законом, тому можуть бути змінені лише у разі прийняття Верховною Радою окремого закону про перенесення строків. Для того, щоб відповідний законопроект розглянули, після закінчення війни НАЗК звернеться до парламенту із проханням перенести кінцевий строк подання декларації за 2021 рік і повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео