Чим хостинг в Україні відрізняється від зарубіжного

Новини компаній

На ринку хостинг-послуг зараз доволі багато пропозицій для власників вебресурсів, причому як від українських хостерів, так і закордонних. І тому, для того, щоб не помилитися з вибором необхідно орієнтуватися в ситуації, а саме знати різницю між національними хостинг-провайдерами та закордонними. Розглянемо це питання більш детально. 

Особливості закордонного хостингу

Як відомо, ринок закордонних послуг з хостингу цілком з об`єктивних причин почав формуватися набагато раніше у порівнянні з українським. Це сприяло його ранньому становленню та розвитку, що нарешті призвело до формування потужного ринку послуг у межах не тільки Європейського континенту чи США, але й у всьому світі. 

Потужні дата-центри закордонних провайдерів, зокрема, з США та Європи розкидані по всьому світі. Вони обладнані надсучасним технічним та програмним забезпеченням, що дозволяє їм бути флагманами хостингового ринку. Цьому також сприяє доволі ліберальна цінова політика, особливо у США. Там добре зрозуміли, що заощаджувати на обладнанні, це все одно, що нищити власний бізнес, і тому не шкодують на це коштів, тим паче, що їх достатньо.    

Стосовно хостинг планів, можна зазначити наступне. Ці провайдери поважають особистий час клієнтів – власників вебресурсів. І тому в плані може бути лише два, максимум три варіанти тарифів, котрі може обрати замовник. Причому, багато опцій включається в план без обмежень. Наприклад, це може стосуватися розміру дискового простору чи пам'яті. Це сприяє зменшенню стресових ситуацій для клієнтів, оскільки при необмеженій кількості ресурсів, котрі надаються для сайту, його «падіння» є малоймовірним. Хіба що буде хакерська атака. Але тут, як ми всі добре знаємо, їхні фахівці завжди на висоті і тому у разі чого швидко виправлять ситуацію.

Взагалі ж, закордонні хостери є прикладом того, як треба обслуговувати клієнтів. Ви ніколи не почуєте від них якогось некоректного висловлювання чи образи. Ставлення завжди буде чемним та ввічливим, навіть, якщо Ви «тупак» у технологіях.       

Особливості національного хостингу

У перші роки становлення українського ринку послуг з хостингу ситуація була доволі складною. Знань не вистачало, обладнання також. Ціни зашкалювали, як для пересічного замовника. І тому, декотрі з них напряму зверталися до закордонних провайдерів. 

Але помалу українські провайдери почали ставати на ноги, набиратися досвіду. Вкладалися кошти в обладнання та програмне забезпечення, покращувалася цінова політика. Сьогодні важко відрізнити тарифну сітку іноземного провайдера від тарифів хостингу українського хостера (до прикладу: https://hyperhost.ua/uk/hosting-in-ukraine).

У всякому випадку, рівень ввічливості та технологічності тут набагато вищий, ніж у торгівлі чи у будь-якій іншій сфері. Отже, рано чи пізно, мета буде досягнена і національні провайдери врешті решт займуть своє місце у світовій ніші послуг.       

Вибір читачів за тиждень

Відео