Чому Степан Барна воліє сидіти на двох стільцях?

Тернопільський губернатор продовжує суміщати посади
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна не подав до Верховної Ради заяву про складання депутатських повноважень у відведений для цього законодавством термін.
Про це "Українським новинам" повідомив перший заступник голови регламентного комітету ВР Павло Пинзеник.
"У регламентний комітет не надходила заява Барни", - сказав він.
Згідно ст. 78 Конституції, депутати Ради не можуть мати іншого представницького мандата чи перебувати на державній службі.
У разі виникнення обставин, що порушують ці вимоги, вони зобов'язані в 20-денний строк з дня виникнення таких обставин припинити таку діяльність або подати заяву про складання депутатських повноважень.
Президент Петро Порошенко призначив Барну, який є депутатом Ради від фракції "Блок Петра Порошенка", головою ОДА 2 квітня, відповідно Барна повинен був подати до парламенту заяву про складання депутатських повноважень до 22 квітня.
Тепер згідно з регламентом профільний комітет має розглянути відповідні матеріали і надати свій висновок голові Ради.
У свою чергу, спікер повинен після отримання висновків регламентного комітету у 10-денний термін звернутися до суду про дострокове припинення повноважень такого депутата або повернути матеріали комітету з обгрунтуванням відмови від звернення до суду.
За словами Пинзеника, подібні матеріали і висновки регламентним комітетом не підготовлені.
"Я Барні про те, що він не подав заяву про складання депутатських повноважень, нагадав листом вчора чи позавчора. Почекаємо якісь розумні терміни, одержимо від нього якусь відповідь і будемо вирішувати", - сказав він.
Чергове засідання Ради відбудеться 12 травня, при цьому 5-8 травня депутати повинні працювати в комітетах, комісіях, фракціях і групах.
Тим часом лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зможе увійти в Раду лише після того, як Барна складе депутатські повноваження.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео